Zaden voor bijen

Zaden voor bijen


Zonder zaden geen bloemen, struikgewassen en bomen.

Welke zaden hebben het beste restultaat voor bijen?


Bloemen die van nature in ons land groeien (inheemse bloemen genoemd), daar hebben de bijen het meeste aan. Mensen zijn veel planten gaan kweken die ze mooi vonden, maar daarbij is soms de waarde voor insecten verloren gegaan. Rozen zijn bijvoorbeeld zo doorgekweekt dat er zoveel blaadjes in de bloemen zitten, dat de bijen niet meer bij de kern kunnen. Daarnaast groeien soorten uit het buitenland veel beter in hun eigen grond (waardoor ze meer stuifmeel en nectar voor de bij produceren) dan in ons land waar de planten eigenlijk niet thuis horen.


Veel planten die je in een tuincentrum koopt zijn tijdens het opkweken behandeld met verschillende soorten gif, zodat ze planten er op hun best uitzien. Bijen kunnen niet goed tegen dat gif, daar gaan ze vaak dood aan. Daarom is het goed om biologische planten en zaden te kopen, die zijn vrij van gif.


Je eigen plantjes gekweekt?

Ruil de zaden/stekjes of planten die je hebt met andere mensen!


Zaadbommen maken? Je kunt eenvoudig zaadbommen maken, thuis of met je klas. Download hier de pdf om zaadbommen te maken. Zaadbommen kun je uitdelen of makkelijk zelf ergens uitstrooien voor een bloem- en bijenrijk resultaat!

ZADENLIJST


Zaden van bloemrijke bomen.

LINKS
CONTACTTel: 0485-520109

Mail: info@bijenfans.nl

Word ook bijenfan!

STICHTING MOSAIQUE


 

Initiatiefnemers van educatieve en culturele projecten. Voor meer informatie over de stichting zie: www.stichtingmosaique.nl

© Stichting Mosaïque  |  Designed by Lisa Strijbosch en Studio Terlouw